Fiverr Social Media Marketing Test Answers 2022(Top 10%+Do Best result)

Disclosure: Our content is reader-supported. This means if you click on some of our links, then we may earn a commission. See how Dipto Designs is funded, May applicable for some post only and why it matters, and how you can support us.

In this article -

How to pass the Fiverr social media marketing skills exam questions and answers 2022 – 100%. Are you looking for questions and answers for the Fiverr social media marketing skill test in 2022? You clicked this post because I believe you are a freelancer interested in selling your service on the Fiverr freelancing marketplace and want to know how to pass the Fiverr social media marketing ability test 2022. You are, without a doubt, in the proper place.

I'm going to post all of the questions and answers for the Fiverr skills test answers 2022. I'll share Fiverr social media marketing skill test questions and answers 2022 with you in this post, and I'll share more questions and answers in future postings.

Fiverr Social Media Marketing Test Answers 2022

social media marketing test Fiverr, Fiverr social media marketing test answers 2022, Fiverr social media marketing test, Fiverr social media marketing test questions and answers. social media marketing test Fiverr

Test Syllabus

  • terminology
  • social network marketing vs. traditional marketing
  • creating a social network marketing plan
  • general social media marketing
  • marketing techniques for blogging
  • marketing techniques for youtube
  • marketing techniques for twitter
  • marketing techniques for Facebook
  • marketing techniques for LinkedIn
  • evaluating your marketing effectiveness
  • creating marketing campaigns

Duration

  • 40 minutes

Questions

  • 40 multiple-choice questions.

Instructions

  • Each question has between 2 and 8 options; one or more may be correct.
  • There is no penalty for guessing if you don't know the answer; therefore, make sure you attempt all of the questions.
  • In order to pass, you will need to answer at least 60% of the questions correctly.
  • The clock timing of your test is located at the top of the test window.
  • This test is best viewed using Internet Explorer version 11.0 or higher or Mozilla Firefox 45.0 or higher or Google Chrome 48 or higher.
  • Questions will be displayed one at a time. A next button is provided at the bottom of the test page for navigating to the next question. Do not press the next button if you have not answered the question.
  • Once you have answered a question, you cannot go back and change your answer.
  • Do not use the shortcut menu options (mouse right-click) or the keyboard for navigating backward or forwards within the test.
  • There is a 1 day waiting period between test retakes. You can only take a test twice in a three months time window.

Fiverr Social Media Marketing Test Answers 2022

1. What is the general purpose of posting a video blog routinely to Youtube?

Answer: (b) It allows the company to drive website traffic to its blog

2. What Is A “Vlog”?

Answer: (b) Video Blog

3. Which of the following tools can be used to check the domain authority of your website while performing off-page SEO?

Answer: (a) Website Authority Checker. fiverr social media marketing skill test answers

4. In relation to paid marketing, which of the following options is correct about the disadvantage of pay per click (PPC advertising)?

Answer: (c) It can become expensive and unaffordable when you compete with other advertisers for traffic.

5. What methods of social network marketing should a company always use?

Answer: (d) Depends on the company, their product, their audience. social media marketing test fiverr.

6. Which of the following label links can be used to perform on-page SEO for the links in user-generated content?

Answer: (b) rel=”ugc”

7. What is the word limit for long form pieces that rank higher on the first SERP?

Answer: (b) Over 2000 words

8. You are using influencer marketing strategy to backlink your website. Which of the following is/ are the valid way(s) of doing this?

Answer: (c) Both options a and b (social media marketing test fiverr)

9. What is a “call to action”?

Answer: (a) Giving an advertisement's receiver a specific direction such as ‘visit the site'

10. What does the product portion of the 4 P's of marketing focus on?

Answer: (a) The product or service being marketed to consumers

11. What is the term adopted for updates posted by Twitter users? social media marketing test fiverr

Answer: (a) Tweets

12. What is the main reason traditional marketing will never completely go away?

Answer: (d) Its proven to work time and again

13. What is meant by Brand Management?

Answer: (d) Creating a consistent image for the company

14. What place does Pricing have in marketing?

Answer: (c) Different pricing levels can be tested to see what elicits the best consumer response

15. You want to find a list of sites that post on similar content for guest blogging to improve off-page SEO. Which of the following tools can be used to do so?

Answer: (a) Audience Overlap

16. Which of the given are the valid activities to raise off-page SEO traffic?

Answer: (d) All 1. 2, and 3

17. Which of the given are the valid techniques to perform off-page SEO?

Answer: (d) All 1. 2, and 3

18. What is meant by the concept of “viral” in social media?

Answer: (a) Social media which is spread to viewers by the consumer, growing in popularity. Fiverr Social Media Marketing Test Answers

19. What non-financial measure of marketing is important to track?

Answer: (d) New customer acquisition

20. Which of the given are link-related off-page factors?

Answer: (d) All 1, 2, and 3

21. Why is it important to post to a blog regularly?

Answer: (b) Keep readers engaged and also gives search engines content to index

22. Which of the given is/ are the valid way(s) to ensure that the internal structure of your website is optimized while performing off-page SEO?

Answer: (a) only 1

23. You want to see the performance of your search results in Google. Which of the following tools can be utilized to do so?

Answer: (b) Search console

24. You want to perform off-page SEO for your website so that it is more relevant others in the search page results. Which of the following is an important factor to do so?

Answer: (a) Back linking

25. What is a “wiki”? – fiverr social media marketing test

Answer: (c) Interconnected and user-generated knowledge management systems

26. What is a contingency plan?

Answer: (c) A set of actions to be taken if the original plan does not perform as anticipated

27. What should a company post on Twitter?

Answer: (d) All of the above

28. How does Youtube serve a dual purpose in social media marketing?

Answer: (d) It can be used as the forum for dispersing company videos, as well as a host when embedding videos in sites outside of YouTube

29. What is one measure a company can use to validate the usefulness of its video posts on Youtube?

Answer: (b) The amount of views of the video

30. What is another term for “social media”?

Answer: (b) Consumer Generated Media

31. What is the ultimate goal of a social network marketing plan?

Answer: (d) Drive potential customers to the company and give them an action item to perform

32. How often should a marketing plan be revisited?

Answer: (b) As often as needed in order to revisit the plan of action and revise any new actions

33. What style of blogging would be most effective for building relationships with customers?

Answer: (d) Writing posts about the company and its ups and downs from inside, personalized approach

34. Which of the given are the benefits of using paid social media advertising for a small business?

Answer: (a) All 1. 2. 3, 4. and 5

35. How does a blog directly impact the sales of a company?

Answer: (d) Typically a blog does not directly create sales

36. What is the character limit for posts on Twitter?

Answer: (c) 140 characters – social media marketing test fiverr

37. You are optimizing the on-page SEO of your website. In this context, which of the given are the valid tips for doing so?

Answer: (c) Both 1 and 2

38. What is the used for a person who is receiving updates of another Twitter user's updates?

Answer: (b) Follower

39. Which of the following acronyms describes the framework used by Google raters to rank a website?

Answer: (a) EAT

40. Effective organic marketing creates which of the given kind of sources to the website?

Answer: (c) Both 1 and 2

41. You want to embed certain image elements in HTML. If you want Google to index these images, which of the following methods should you avoid?

Answer: (c) Using CSS to display image.

42. Which of the following would be leveraging both social networks and traditional marketing?

Answer: (b) A print advertisement in a magazine which drives people to a website where there is a free trial offer.

43. In which of the following tags should a subheading be wrapped during the on-page SEO?

Answer: (b) H2 Tag

44. What is meant by “micro-blogging”?

Answer: (c) Blogs with limited individual posts, limited by character count typically

45. What is meant by the “blogosphere”?

Answer: (c) The interconnected community of blogs via linking to each other.

46. What is meant by the concept of “viral” in social media?

Answer: (a) Social media which is spread to viewers by the consumer, growing in popularity

47. Through which of the following options, businesses can take advantage of the opportunities offered by organic marketing?

Answer: (a) Optimizing their content for search engines and social media

48. Which of the following types of keywords can be used to ensure that page relevancy in a web page is high while performing on-page SEO?

Answer: (a) LSI keywords

49. Which of the following tools can be used to bring up the pages on your website with the most link authority while performing on-page SEO?

Answer: (a) Ahrefs

50. What type of status updates would drive visitors to the company site?

Answer: (b) A link to a new press release hosted on the company site.

51. What is “guerilla marketing”?

Answer: (b) Marketing which relies on time and energy rather than a large dollar budget

52. Which of the following is an easy way to track the website hits of a specific marketing campaign with a link to the company website?

Answer: (c) Creating landing pages specific for each campaign

53. Which of the given statements pertaining to the below attribute is/ are valid?

Answer: (c) Both 1 and 2

54. What is a method of marketing on facebook which can reach several users by spending money?

Answer: (d) Facebook Pay Per Click placed advertisements

55. What is the word limit for long-form pieces that rank higher on the first SERP?

Answer: (b)  Over 2000 words

Sharing Is Caring:
Avatar photo

We share information related to Games, Design, Marketing, technology and things related to the Internet. Follow us on Facebook, Twitter, Instagram, and Telegram get latest updates on trending topics.

Leave a Comment

Prepare Yourself for a Major Google Algorithm Update!

X